Munkavállalóknak

Az Apex Kft. már lassan három évtizede megbízható partnerként támogatja azon munkavállalókat, akik tovább szeretnék építeni karrierjüket, és azon ügyfeleit akiknek segítségükre lehetünk  munkaerőigénnyel kapcsolatos kérdéseikben. 

Megbízóink komoly háttérrel rendelkező, stabil multinacionális és hazai cégek, akik különböző területekre keresik, a szakmai ismereteik és személyes célkitűzéseik szerint hozzájuk illő munkavállalókat.

Fontos számunkra dolgozóink és pályázóink számára nyújtott megfelelő tájékoztatás, így minden esetben küldünk visszajelzést az interjú sikerességéről, és a további lehetőségekről.

Egyik legalapvetőbb ismérvünk, hogy csak legálisan foglalkoztató cégekkel működünk együtt, valamint munkavállalóinkat minden jogi és törvényi keretet betartva foglalkoztatjuk.

 

Jelentkezz online vagy személyesen irodánkban bármelyik állásajánlatunkra.

Tanácsok pályázóknak

Önéletrajz írás

Mi legyen az önéletrajzban?

 

A legfontosabb része egy önéletrajznak a végzettség, munkatapasztalatok és ezek részletezése, sokszor találkozhatunk azonban nagyon hiányos, felületes pályázattal, melyből kimaradtak a munkahelyen végzett feladatok, teendők felsorolása valamint az eközben használt programok megnevezése is, amely igen hasznos információként szolgálhat az interjúztató számára. Ebben a blokkban kell felsorolni a korábbi munkahelyeket, pozíciókat. Érdemes sok időt fordítani a kitöltésre, ugyanis ez megkönnyebbíti a személyes interjú lefolyását is. Ezenkívül érdemes frissíteni az újonnan szerzett tapasztalatokkal és ismeretekkel (akár egy képzést vagy tanfolyamot végeztünk el), ezzel is bizonyítva tájékozottságunkat és felkészültségünket.  Ami feltétlenül szerepeljen a jelentkezésben az aktuális elérhetőség (mobilszám, e-mail cím), amelyen keresztül felvesszük a jelentkezővel a kapcsolatot. Hasznos információként szolgál, ha megnevezésre kerül a CV-ben a fizetési igényünk és költözési hajlandóságunk is.

Az önéletrajz megírását követően, mindenképpen nézzük át: van-e benne helyesírási hiba, beleírtunk mindent amit szeretnénk elmondani magunkról, és közöltük benne az elérhetőségeinket. Elküldéskor figyeljünk arra, hogy levelünk tartalmazza a hivatkozást az álláshirdetésre és hogy csatoltuk-e az önéletrajzot.

Személyes interjú

Toborzás-Kiválasztás menete cégünknél:
 • Az aktuális pozíció elvárásainak megfelelő jelöltek keresése saját adatbázisunkban.
 • Az online toborzási felületeken, közösségi oldalakon megjelent hirdetésekre beérkezett pályázati anyagokat feldolgozzuk, értékeljük majd felvesszük a kapcsolatot a pályázókkal.
 • Következő lépésként a pályázó telefonos előszűrése, interjúztatása következik, ahol előzetesen felmérjük a jelentkező szándékait, munkatapasztalatait és tájékoztatjuk az állás részleteiről. Továbbá az önéletrajzból hiányzó adatok egyeztetése és pályázat kiegészítése is ekkor történik.
 • HR tanácsadónk az előszűrést követően meghívják a potenciális jelölteket egy személyes találkozóra, melynek időpontja és helyszíne megbeszélésre kerül a telefonos előszűrésnél.
  A strukturált interjú alatt kollégánk avagy partnerünk igyekszik – a betöltésre váró pozíció elvárásai alapján – feltérképezni többek között a pályázó felkészültségét, erősségeit, gyengeségeit és a motivációját.
 • Sikeres interjút követően egyes partnercégeknél próbamunka elvégzése is feltétele lehet a pozíció betöltésének. Ennek részleteiről munkatársunk még az előszűrés során tájékoztatja a jelentkezőt.
 • Az interjúk eredményeinek összesítése után a HR tanácsadó értesítést küld a pályázónak.

 

Közösségi oldalak az álláskeresésben

FACEBOOK

A Facebook közösségi oldal egy jelentős kommunikációs platform, amely számos civil kezdeményezésnek, hobbi csoportosulásnak és megmozdulásnak is helyet ad, nem beszélve a kapcsolattartásban vállalt szerepéről. A Facebook 2004 februárjában indult az interneten és jelenleg (2017) több mint 2 milliárd regisztrált felhasználóval rendelkezik és 25 milliárd látogatóval büszkélkedhet havonta. Ezen számok tükrében egyértelmű, hogy a világ legnagyobb közösségi oldaláról beszélhetünk.

A facebook jelentősen leegyszerűsíti majd mind az álláskeresést, mind a megfelelő munkatársak megtalálását a magyar felhasználók és cégek számára. A felhasználók is közzétehetnek álláshirdetéseket vagy jelentkezhetnek azokra közvetlenül az oldalon. Különböző csoportokban, akár szakmákra bontva aloldalakon vagy  a cégek adatlapján is találkozhat a felhasználó számára releváns álláshirdetéssel.

 

LINKEDIN

A LinkedIn alapvetően a szakmai kapcsolatépítés (networking) céljából létrehozott közösségi oldal, mely egyik oldalról a toborzóknak kínál egy hatalmas szakmai adatbázist mindenféle területen, a másik oldalról pedig a munkakeresőknek biztosít egy tökéletes felületet a karrierépítéshez. Egy megfelelő profil segíthet, hogy kitűnj a tömegből. A LinkedIn nem csak arról szól, hogy mi a munkád, hanem arról is, hogy megmutasd a világnak, hogy ki is vagy és miben vagy jó. Felsőfokú végzettséget és idegen nyelvtudást igénylő munkakörök esetében a fejvadászok, tanácsadók egyik legfontosabb forrása a LinkedIn.

A profil optimalizálása segíthet abban, hogy a munkáltatók rád találjanak, amikor LinkedIn-en keresnek munkavállalókat. Hogy mi a teendő? Összegyűjtöttünk néhány ötletet:

 • Adj fényképet a profilodhoz. Javasolt hivatalos, portré fotót használni. A “headline” tartalmazza a munkakörödet, a vállalat nevét, ahol dolgozol, illetve hogy mire szakosodtál. Így amikor potenciális munkáltatók jelölteket keresnek, könnyebben megtalálnak.
 • Írj egy “Summary”-t – Foglald össze két-három bekezdésben, hogy ki is vagy, milyen munkát végzel, miért érdemes veled kapcsolatba lépni, végül pedig írj néhány szóban a szervezetről, ahol jelenleg dolgozol.
 • Kérj ajánlásokat (recommendation) – Bátran fordulj korábbi főnöködhöz és kollégáidhoz ajánlásért; ez remek módja annak, hogy külső nézőpontból mutasd be magad mások számára.
 • Ossz meg szakmai híreket, cikkeket – Maradj szem előtt és építsd mások előtti hitelességed az iparágadban történő események és hírek megosztásával.
 • Vegyél részt csoportokban – Ez segíthet, hogy az iparágadban dolgozó személyek tisztában legyenek a szakértelmeddel.